Natuurlijk willen we in alle gevallen waar voor ons geld krijgen als we iets kopen. Kwalitatief goede producten voor de prijs die je betaalt. Voor condooms is dat extra belangrijk, voor je gezondheid en om ongewenste zwangerschappen te voorkomen.

De beste latex


Om een zo goed mogelijk condoom te kunnen maken gebruiken wij alleen de beste kwaliteit latex voor de productie van MoreAmore condooms.

3x getest

Iedere MoreAmore condoom wordt individueel 2 keer getest in de fabriek. Daarnaast worden onze condooms ook nog een keer getest door een onafhankelijk laboratorium. MoreAmore condooms zijn dus 3 keer getest voordat ze worden verpakt en verkocht. Allemaal voor jouw veiligheid.

CE Markering condooms

Misschien verwacht je het niet, condooms vallen wettelijk gezien onder ‘medische hulpmiddelen’ en de kwaliteit wordt gewaarborgd door de wet op ‘European Medical Devices’. Daarom zijn er uitgebreide regels voor het product, de verpakking en de verplichte bijsluiter. Deze regels zijn vastgelegd in de ISO standaard voor condooms, ISO4074. Er zijn speciale instanties die toetsen of producten voldoen aan de wettelijke eisen.

Wanneer condooms aan alle eisen voldoen, krijgen ze een CE markering en mag het logo op de verpakking worden gezet. Condooms zonder CE markering mogen niet worden verkocht in Europa.

Enkele punten waar condooms aan moeten voldoen zijn:
  • het condoom moet gedurende minimaal 5 jaar na productie nog houdbaar zijn.
  • op iedere individuele condoomverpakking moet een uiterste gebruiksdatum vermeld zijn.
  • bij iedere verpakking moet een gebruiksaanwijzing zijn bijgesloten in de taal van het land weer het wordt verkocht.

Een condoom met CE markering betekent: ‘dit product voldoet aan de Europese wet voor Medische Hulpmiddelen’. Ook condooms die buiten de EU zijn gemaakt, moeten voorzien zijn van een CE-markering alvorens ze worden toegelaten tot de Europese markt. De naleving van deze kwaliteitseisen wordt in Nederland gecontroleerd door het Ministerie van VWS.

ISO4074 standaard

MoreAmore is voor de Nederlandse overheid deelnemer aan de internationale commissie die de ISO4074 standaard continu herziet en verbetert.