Duurzaam produceren en zuinig omgaan met grondstoffen en natuur vinden wij belangrijk. Wij laten onze producten daarom zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk maken en verpakken.
 
Condooms zijn gemaakt van natuurlijke rubber latex. Wanneer latex condooms niet langer worden beschermd door een verpakking vergaan ze vanzelf tot stof. Latex komt van de rubberboom. We stimuleren producenten om zo veel mogelijk biodiversiteit in hun latex plantages aan te brengen.
 
Alle doosjes en bijsluiters worden gedrukt op FSC-papier of gerecycled papier. Condooms zitten verpakt in aluminiumfolie. Aluminium is niet recyclebaar. Tot op heden biedt aluminium de beste bescherming voor het condoom.
 
Onze fabrieken zijn BSCI gecertificeerd. Dit betekent dat we streven naar optimale veiligheid, bescherming en eerlijke betaling voor de werknemers en zo duurzaam mogelijke productie.
 
 
BSCI certificering
Onze fabrieken zijn geauditeerd door BSCI. BSCI staat voor ‘Business Social Compliance Initiative’. BSCI is een initiatief van de FTA (Foreign Trade Association. De FTA streeft naar duurzaam productieketen beheer. De BSCI heeft als doel om bedrijven te laten werken volgens de ‘Code of Conduct’. Deze gedragscode helpt bedrijven om sociaal maatschappelijk te werken en verantwoord beleid te voeren ten aanzien van: vrijheid van vereniging, arbeidsduur en overwerk, non-discriminatie, tegengaan van kinderarbeid en dwangarbeid, speciale bescherming van jonge werknemers, uitbetalen van een minimumloon, voorzieningen voor een veilige en gezonde werkvloer, milieubescherming en geen onzekere werkgelegenheid.

FSC certificering
Onze condoom verpakkingen zijn FCS gecertificeerd. Dit betekent dat het papier komt van hout uit bossen die duurzaam beheerd worden. Er wordt in deze bossen o.a. gezorgd voor voldoende biodiversiteit, bescherming van waterlopen en de veiligheid van de bosarbeiders. De FSC certificering controleert of bedrijven zich aan de regels houden. Uiteraard gebruiken we ook zo veel mogelijk gerecycled papier.