Glijmiddelen hebben een aantal grote voordelen. Ze makken seks plezieriger en ze helpen het condoom heel houden.

Glijmiddel & Condooms

Wanneer je een condoom gebruikt ontstaat er wrijving. Condooms zijn standaard voorzien van glijmiddel om deze wrijving op te vangen en te zorgen dat het condoom heel blijft. Hoe meer glijmiddel hoe beter. Het is dus altijd aan te bevelen om een extra glijmiddel bij condooms te gebruiken.

Glijmiddel & Latex

Niet alle glijmiddelen zijn geschikt om te gebruiken met latex condooms. Glijmiddelen op waterbasis of siliconenbasis zijn veilig te gebruiken met latex condooms. Producten waar olie in zit kunnen de latex aantasten waardoor het condoom scheurt. Dus massage-olie, bodylotion, vaseline en zelfs lipstick kunnen je condoom beschadigen.
 
Wanneer je niet zeker weet of een product veilig is kun je dit eventueel zelf testen. Je blaast een condoom op tot het ca 30 cm lang is en legt er aan het uiteinde een knoopje in. Smeer nu het product op het condoom. Wanneer het product olie bevat zal het condoom direct knappen.

Glijmiddel & Massages

Een romantische massage kun je het veiligst doen met een massageglijmiddel in één zoals MoreAmore Skin Glyde, zodat het massagemiddel dat achterblijft op je huid en handen het latex condoom niet kan beschadigen.

Glijmiddel & Vaginale droogheid

Een glijmiddel maakt seks plezieriger en spannender. Ook helpt het glijmiddel bij vaginale droogheid. Deze kan ontstaan bij stress, rondom zwangerschap of tijdens de overgang. Een glijmiddel helpt dan om de seks aangenaam en plezierig te houden.

Glijmiddel & Anale seks

De vagina produceert zelf vocht, de anus doet dit niet. Voor anale seks is het daarom beter om een glijmiddel op siliconenbasis te gebruiken zoals MoreAmore Skin Glyde.
Bij een glijmiddel op waterbasis verdampt het water bij gebruik door de wrijving die ontstaat en moet er steeds extra glijmiddel worden aangebracht.  Glijmiddel op siliconenbasis bevat geen water. Het heeft daardoor een langdurige werking, waardoor het beter geschikt is voor anaal gebruik.