Hoe kan ik een condoom het beste omdoen?

 Lees voor gebruik de bijsluiter!

 Gebruik een condoom slechts één keer. Meermalig gebruik verhoogt het risico op scheuren en het overdragen van infecties.

 Pas op voor scherpe nagels en sierraden.

 1. Scheur de verpakking open en haal het condoom eruit.

 2. Knijp het tuitje dicht tussen duim en wijsvinger zodat er geen lucht achterblijft. Doe het condoom pas om als de penis stijf is en voordat er contact is geweest tussen de penis en het lichaam van de partner, om overdracht van SOA of zwangerschap te voorkomen. Ook als je het condoom per ongeluk aan de verkeerde kant afrolt gooi je het weg en gebruikt een nieuw.

Stop en controleer wanneer je het condoom voelt afglijden. Controleer ook als het condoom te strak voelt om te voorkomen dat het scheurt. Vraag binnen 72 uur medisch advies wanneer het condoom scheurt of lekt tijdens het gebruik.

 Trek na het klaarkomen terug als de penis nog stijf is. Houdt hierbij het condoom aan de rand vast om afglijden te voorkomen.

 4. Doe een knoop in het condoom en gooi het weg. Nooit in het toilet.

  Bewaren op een koele droge plaats. Buiten bereik van zonlicht.

 Gemaakt van natuurlijke rubberlatex. Het gebruik van latex kan een allergische reactie of anafylactische shock veroorzaken.

 Medicijnen die in aanraking komen met het condoom kunnen het beschadigen. Vraag het je dokter of apotheker.

 Glijmiddelen op oliebasis kunnen een condoom beschadigen. Gebruik alleen extra glijmiddel dat veilig te gebruiken is met latex condooms.

 Gebruik alleen een condoom uit een onbeschadigde verpakking. Gebruik nooit een condoom waarvan de verpakking/folie duidelijk beschadigd is.

 Geen enkel voorbehoedmiddel biedt 100% bescherming tegen zwangerschap, het HIV virus of seksueel overdraagbare aandoening.